Kaikki alkoi tästä:

 

 

Ja päättyi tähän, koska massailu piti lopettaa purkittamiseen:

 

 

Näiden välillä tapahtui:

 

 

En tiennyt, että niksipirkan parhaat niksit testataan ennen niiden julkaisua lehdessä. Sitä varten on virallinen testaajamies. Mitähän hän olisi muovaillut massasta, jonka aineksina olivat veteen liukenevat wc-paperihylsyt? Tarina ei kertonut sitä, koska se ei ollut paras niksi.

Tämä tarina kertoo, mitä pik.kukokeiluja pik.kutestaaja teki.

Pesuvadin veteen laitettiin aamulla 25 wc-hylsyä. Illalla massaa mässäiltiin ja kaikki tarpeellinen ja ehkä jotain ylimääräistäkin välineistöä haalittiin kylppärin lattialle. Massan sekaan laitettiin puuliimaa ja todettiin, että nestettä saattoi ollakin liikaa.

Päällystettiin paperimassalla yksi lasipurkki ja kolme metallipurkkia, jotka olivat persikka- ja maissisäilykkeistä. Pääsiäismunan muovisisus sai sisuksiinsa riisiä ja päällensä massaa. Siitä oli tulossa pieni marakassi. 

Lattialle haalitut napit ja pitsinpätkät vaihtuivatkin lankahillopurkkeihin, joka oli oiva valinta. 

 

  

 

Langanpätkät toimivatkin kivasti tässä massailussa. Ne tarttuivat ja uppoutuivat kiinni massan pintaan, mikä olikin tarkoitus.

 

 

Metallipurkkien kuivattelu kesti kostean massan takia monta vuorokautta ja purkeista liukeni ruostetta ylä- ja alareunoihin. Lasipurkin lopputulos oli siistimpi. Kuivatteluvuorokausien aikana silittelin ja taputtelin purkkien pintoja, mikä vielä auttoi massan tiivistymistä pintaa vasten.

Massailupuuhastelu ei ollut ollenkaan työlästä, vaan terapiaa vain.

Lopputuloksena lopullinen tulos: