pik.ku puutarhurina.

pik.kupuutarhurina.

Odotettavissa herneen väristä vehreää herneenvihreää versoa.

 

 

Huolimatta siitä, että olen kasvattanut todistetusti miniporkkanoita ja minitulppaaneja, istuttanut särkyneen sydämen juurimukuloita ilmeisen nurinpäin kukkapenkkiin eikä minua ole valittu puutarhamartaksikaan kadonneesta innostuksestani huolimatta, aloin kasvattaa herneen versoja. En tee sitä umpimähkää, sillä sain opit kokeneelta versokasvattajalta. Toki versokasvattajan vieruskaveri ehti harmikseni kertoa epäonnistuneensa tässäkin puuhassa. Jaahas.

Joka tapauksessa olen varmistanut, että kuivia luomuherneitä oli liotettu ennen kylvötöitä juuri sopivan pitkään, ei siis pitempään kuin yön yli. Vanha 4-5 litran riihimäkeläinen lasipurkki on kuulema oiva akvaario tähän hommaan. Löytö kirpputorilta. Herneitä ei saanut kylvää liian syvälle. Ohjeistajan mukaan multaa olisi saanut olla vähemmänkin, mutta jonkun sortin visualistina ja esteetikkona suhteutin multakerroksen paksuuden purkin kokoon.

 

 

Alkoi odotus.

pik.kuodotus tai suuren suuri.

Tähän kasvun ihmeen seuraamiseen on valmistauduttu sekä henkisesti että materialistisesti. Ennenkuin saksin rehevää herneenversokasvustoa lisukkeeksi voileivälleni tai salaattiin, pukeudun herneenvihreään versokasvattajan puseroon. 

 

 

Kotimainen Karelia-malliston pusero on tyyliltään 70-lukua ja liekö peräisinkin siltä vuosikymmeneltä. Löytyi 2 eurolla Lappeenrannan siististä Kontista.