Vaatekaappini sisältö on vaihtunut monta kertaa vuosien varrella. Ihan kaikki ei ole kuitenkaan vielä kirpputorilta hankittuja. Vuonna 2003 kaukana kotoa ja kurssimatkalta hankittu canadalainen housupuku lyhythihaisella jakulla on pysynyt mukana kaikki nämä vuodet. Sanoisinko, että ainokaiseni todellinen business casual. Kangas on rypistymätöntä polyesteria. Housut ovat vuoritetut ja mukavan leveälahkeiset, joiden sivusaumoissa on muutaman sentin levyiset siniset raidat.

Halusin jakkuun muutosta. pik.kuhihat saivat lähteä, joten entisestä jakusta tuli liivi.

 

 

Housupuku on haasteellisen sävyinen; vaaleansiniseen vivahtavaa harmaata. Sellainen harmaan sävy, johon on erittäin vaikea yhdistää pukeutumispaitaa. Ellen pukeutunut kokoasuun, yhdistelin jakkua tummansiniseen hameeseen tai housuihin valkoista neuletta.

Mallasin liiviä alakuvassa valkoisen paitapuseron kanssa. No jaa, jos haluaa oikein pik.kubusiness lookia, niin sitten ok! Vetoketjukoru on aikaisemmin valmistunut aarre.

 

 

Jakun toisesta poisleikatusta hihasta ja vanhasta kirppismekon kankaasta leikkasin tilkkuja uutta rintakorua varten. Pohjaksi käytin vanuttuneesta ohuesta villapaidasta leikattua kahta ympyränmuotoista palaa. Ompelin tilkut käsin korupohjaan.

 

 

Tuli räsyruusu.

 

 

Tällä asulla voi odotella kutsua vaikkapa kuntaliitosneuvotteluihin. Räsyruusu jäisi kuitenkin silloin kotiin. Niin, tai siis eihän pik.ku saa sellaiseen kutsua, ei edes pik.kukutsua.