Punainen, Marimekko, laukku, kirpputori, pitsi, tuunaus. Kuusi sanaa.

Ostin viikko sitten ekotorilta punaisen Marimekon salkun. Tingin 9 eurosta vielä alennusta, koska laukusta puuttui olkahihna. Hyvä kauppa, iloitsin. Viikon aikana muhittelin tuunausideaa sillä aikaa, kun salkku kuivui pesun jäljiltä.

 

 

Tämä vyö vei suunnittelua eteenpäin.

 

 

Olikohan se 90-lukua, kun jokaisella oli jonkunvärinen kangasvyö, johon kuului liikuteltava solkiosa. Joku vuosi sitten ompelin vyöhön pitsinauhan. Idean sain yhdestä lauantaiaamuisin tulleesta tv:n kirppisohjelmasta, jota kaipailen taas. Yksi aamu haastateltiin kahta nuorta kirppismyyjää, joista toisella oli näin tuunattu vyö. Siitäpä idea, joka piti toteuttaa ja josta olen tykännyt mielettömästi.

Nyt luovuin vyöstä muuttamalla sen salkun olkahihnaksi. Ompelin hihnan kiinni, koska lähikangaskaupassa yhdessä todettiin, että materiaali oli liian paksua painonapeille.

Käytin vielä salkun läppään samaa pitsinauhaa, jota olikin vielä tallella. Lisäksi otin taas yhden pitsiliinan, josta sain pik.kulisää kuviointiin. Ompelukoneessa valkoinen ylälanka ja punainen alalanka. Suoraa ja siksak-ompelua. Ja neulat pistelivät ompelijaa, pik.kuauts!

Tässäpä valmis läppärisalkku käyttöön:

 

pik.kutyytyväinen.