"Koti on kunnossa, kun on kodinhoitohuone". Näin tuppaan sanoa, koska miksi muutoin huoneistoissa olisi kodinhoitohuone. Missä muualla kotia hoidetaan jos ei siellä?

pik.kukodinhoitohuoneessa on iso pyykkikomero. Koska en saanut pyykkiputkea aikanaan uuteen taloon, sain onneksi pyykkikomeron, jossa on neljä koria. Itse asiassa pyykkiputki olisikin ollut hankala pyykin lajittelun takia. Tai se olisi koitunut himopyykkärin hommaksi. Nyt lajittelun hoitelee jokainen pik.kuasukki ihan itse.

Himopyykkäri on käynyt välillä työseminaareissa ja niistä kertyi nimineuloja.

 

 

Ja tähän väliin on ihanpik.kupakko kertoa muuan tarina. Kerran seminaarissa luennoitsija halusi, että auditorion kuulijat tutustuvat lähellä istuviin ja pyysi vaihtamaan kuulumisia pik.kuryhmissä. Aiheena oli kertoa, missä olet hyvä. No, minä tunnustin olevani hyvä ripustamaan pyykkiä narulle. Ryhmässäni eräs ennestään tuntematon henkilö sanoi saman ja kertoi olevansa kolmen poikalapsen äiti. Niinpä siinä sitten kehuttiin ja naurettiin, miten neljää eri kokoa olevia Black Horse pitkiä kalsareita ripustetaan kuivumaan. Sattumalta monen vuoden jälkeen teimme yhteistyötä työtehtävissämme. Ja aina naurettiin ja todettiin, että kalsareiden koot senkuin kasvavat. 

Kun yhteistyömme päättyi, annoin Black Horse-äidille sukkaparien klipsejä kirkkaankirjavien polvisukkien kera kiitokseksi ja muistoksi. Siinä olisikin toisen postauksen aihe, sillä himopyykkäri ei hyväksy pyykkikoriin irtonaisia sukkia...  

Jostain kumman syystä pitkiä kalsareita ei enää talvisin löydy pik.kupyykkikoreista. Mutta kaikki muu likapyykki päätyy niihin. Yläkerrassa asustavien nuorten pyykkipussit tyhjenevät omatoimisesti tehokkaan lajitteluohjeistuksen ansiosta.

 

 

Tämän lajittelun oppii jokainen lukutaitoinen ja taatusti toimii. Laput on kirjoitettu joskus vuosia sitten, olisihan ne voinut kauniimminkin kirjoittaa. Ehkä teen sen joku päivä, ehkä en.

Himopyykkärin hommaa on pistää pyykit pyörimään ja ripustaa puhtaat narulle. Voi hyvä tavaton, jos joku toinen ennättää sen tehdä. Himopyykkäri käy kenenkään huomaamatta pyykkinarut läpi ja ihan vain ohimennen tarkistaa, että kaikki on ok. 

Muut kotityöt voisikin hoitaa joku muu!