Lomapäivään kuului huviajelua sora- ja asfalttiteillä. Matka taittui enimmäkseen pieniä, mutkaisia teitä pitkin, joten kuskin selän takana oli mukava katsella talojen pihapiirejä ja imeä oivallukisa ja ideoita. Valokuvaaminen on mahdotonta, joten parhaat ideat tulee kirjattua muistikirjaan matkan jälkeen. Jos vaikka niitä sitten toteuttaisi joskus omassa miljöössä. Tai sitten ei. 

Matkan aikana pidimme vaaleanpunaisen tauon.

 

 

Meillä tosiaan lomapäivä oli pelkkää huviajelua. Yhdellä venäläisellä citymersumiehellä ajelu puolestaan ei ollut hupia, sillä se päätyi koivikkoon, kun ohitti meidät turhan lujaa. Ylinopeus, tiukka mutka ja pehmeä tienlaita. Pysähdyttiin auttamaan, mutta nopean puhelunsa jälkeen sanoi "the boss is coming" ja viittasi meille, että menkää. Enpä uskaltanut ottaa tilanteesta pik.kukuvaa. Auto jäi syvälle pöpelikköön koivunrunkojen sekaan. Tuntui pahalta jatkaa matkaa. Mielessä pyöri viime päivien lehdistä luetut liian monet rattijuopumukset, huolimattomuus ja välinpitämättömyys liikenteessä. Tosi Kurjaa isolla koolla. 

Alla muistikirja, johon kotiin palattuani pistin muistiin yhden matkalla näkemäni vinkin. Pihan nurmikkorinteeseen oli upotettu vaaleat tiilet kukan muotoon. Hauska idea. Puuttuu vain oma rinnepiha.

 

 

Muistikirja on päällystetty lehtimainoksen kirjekuoren vuoripaperilla ja teollisesti valmistetulla pitsinauhalla.