Ylläoleva kesäkassi on virkattu ja väsätty aikaa ennen kirpputori-innostustani. Vuosi oli 2002 ja kassi oli tehty tilkuista virkatun sinisen sliparin asusteeksi. Ymmärrys, että kirpputoreilta voi löytyä käyttökelpoisia tavaroita ja vaatteita selkisi vasta syyskuussa 2007. Viisi vuotta sitten olin siis vielä tiukkapipoinen enkä voinut sietää vanhojen vaatteiden ja tavaroiden kosketusta, saati hajua. Niin vain ekologisuus ja kierrätys hiipi minuunkin. Ja ymmärrys, että kirppiksiltä löytyy hyviäkin tuotteita. Olen sen verran kuitenkin tarkka, että kirppikseltä poislähdön jälkeen putsaan käteni hygieniapyyhkeellä ennenkuin kosken auton rattiin ja jatkan matkaa.  

Tuntuu hölmöltä kertoa tuon vaaleansinisen kesäkassin valmistumisesta. Enää en tekisi niin, että ostaisin kahvat ja vuorikangaspalasen paikallisesta pik.kukangaskaupasta. Ihan varta vasten. Kyllä sankoja etsittäisiin nyt kirppiksiltä ja sopiva vuorikangas sovitettaisiin jostakin vanhasta vaatteesta tai verhosta.

Kassi on ollut useamman vuoden pois käytöstä, mutta palaa takaisin. Koristelen kassia toisella tavalla sen jälkeen, kun olen ottanut pik.kukukat pois ja käyttänyt kassin pesukoneessa ilman kahvoja. Sitten nappaan kassin matkaan.

Uudistettu kesäkassi näyttää tältä:

 

 

 

Yleensähän kassin kahvat löytyvät kirpputoreilta juuri silloin, kun niitä ei etsi. Niin kävi viime viikollakin. Raihnainen, ulkomaantuliaisina saatu villakankainen kassi odotti minua ekotorilla. Revin ja leikkasin kahvat irti. Kahvat ovat valmiina, itse kassiaines ei. Eikä tarvitsekaan. Käsitöiden tekemisessä on se ilo, että ideoita voi kehitellä ja suunnitella omassa mielessä tai vinkkejä voi hakea lähes mistä tahansa. Nyt on taas hautomisen aika!

 

 

Halkokassi?