Lupasin taannoin vilauttaa kirppiksiltä löytyneitä vanhoja kotimaisia pik.kuaarteitani; arki- ja juhla-asuja. Ovat tarttuneet mukaan muutaman vuoden ajalta. Joitakin asuja olen kaventanut sivusaumoista tai lyhentänyt helmaa. Osa löydöistä ovat olleet heti valmiita päälle, tietysti pesun ja tuuletuksen kautta.

Kaikki asut on kuvattu hengariripustuksessa, joten kuvitelkaa nämä 173 senttiselle ja 36/38-kokoiselle pik.kukropalle.

Kirjavan tunikan valmistaja on Junjann, koko 42, ollut aikaisemmin mekko, koska oli löydyttyään jo lyhennetty käsin ommellen. Pääntie on pyöreä ja etuhalkio on napitettu.

 

 

Harmaa-valkoisen mekon valmistaja on Golden-finn, handprinted, koko 36.

 

Löydyttyään oli heti käyttövalmis. Tyköistuva, sivussa vetoketju.

Sininen vuoritettu kaulustunika tuo mieleen 70-luvun lapsuuden. On Muoti-Hovin valmistama, kokoa 36. Tasku on siirretty rinnan kohdalta helmaan.

 

Ruskea Herrala Oy:n mekko, 100 % terylen, koko 40.

 

 

Beige kasmir-kuvioinen vuoritettu tunikamekko, valmistajana Pola. Koko 40. Keskellä edessä on ohuita laskoksia, kiva yksityiskohta.

 

Tätä yllä olevaa beigeä tunikamekkoa oli paikattu pääntiestä. Lyhensin helmaa joitakin senttejä.

Toinen beigesävyinen ruutumekko on Kati-myynti Oy:n ja koko 42, jota tosin kavensin reilusti. Kaulukset ovat näyttävät.

 

 

Pinkinpunaisen vuoritetun kotelomekon valmistaja on Siro-Puku. Koko 36. Asusteena hopeinen pikkulaukku, kirppislöytö tottakai.

 

 

   Tuossapa olivat pik.kuaarteeni, osa 1. Useimmat päivittäisessä käytössä, koska ovat silittämättä siistejä, rypistymättömiä ja kauniita. Asusteita vaihtamalla käyvät niin arkeen kuin juhlaankin.