Yleensä en innostu mistään uudesta trendistä oli se sitten materiaalivillitys tai muoti. Onneksi ei tule sanottua "ei koskaan". Nyt nimittäin kävi niin, että pik.ku virkkaa tämän hetken trendimiestä. Se ei ole suinkaan Dressman-mies vaan ihka ihana Munamies. Ja se miksi näin nyt kävi, johtuu ystävistäni. Ensi viikon synttärijuhlat vaativat valmisteluja ja Me Naiset jaoimme tehtäviä taitojemme mukaan. Putous-juhlat tulossa.

Googletin Munamiehen virkkausohjeita, mutta löytyi vain mainintoja, ettei tähän ole ohjetta, mutta virkkaamalla sen tekee 55 minuutissa. Jaahas!

Olen innolla ja ilolla väkertänyt osia tv:n ääressä Lahden hiihtokilometrejä seuraten. Samalla olen kirjoittanut ohjetta. Ohje löytyy jäljempänä. Tällä hetkellä vartalo, tossut ja kintaat ovat valmiit. Munamies on siis päätä vaille. Ja pää valmistuu hetikohta taas tv:n ääressä. Tahtia silmukoille antaa vuorostaan Mikkelin Jukurien jääkiekkomatsi.

 

 

Munamies on virkattu kaksinkertaisesta valkoisesta langasta koukulla nro 5. Valmis korkeus on noin 15 cm ja vatsan ympärys 34 cm.

Virkkausohje. Pilkkujen väli on 1 kerros. Ja todettakoon tässä, etten ole koskaan aikaisemmin kirjoittanut tällaisia virkkausohjeita. Ehkä sen huomaakin, ja siksipä en suostu antamaan lisäohjeita. Omalla kohdallanikin tämä Munamies jääköön ainokaiseksi. Pik.ku kun ei ole mikään trendien palvoja. 

Vartalo: 6 kjs renkaaksi, 10 ks renkaaseen, 20 ks, 40 ks, toista "2 ks samaan ks:aan ja 1 ks", toista "2 ks samaan ks:aan ja 2 ks", toista "2 ks samaan ks:aan ja 3 ks", toista "2 ks samaan ks:aan ja 4 ks", toista "2 ks samaan ks:aan ja 5 ks", ks jok. ks:aan, toista "2 ks samaan ks:aan ja 5 ks, ks jok. ks:aan, kavenna joka 6. s, ks jok.ks:aan, kavenna joka 6. s, virkkaa 6 krs kiinteitä silmukoita, kavenna joka 6. s, ks jok. ks:aan, täytä vartaloa, kavenna joka 6. s kunnes jäljellä 14 s, lisää täytettä, virkkaa joka 2. ks ja katkaise lanka.

Tossu: 7 kjs, virkkaa 6 ks ja jatka 6 ks toiselle puolelle, 12 ks renkaana. Näin valmistui tossun kärki. Jatka 11 krs kiinteitä silmukoita, täytä kevyesti. Katkaise lanka niin, että voit ommella sillä tossun kantapään kiinni sekä myöhemmin tossun kiinni vartaloon. Virkkaa toinen tossu.

Käsi: 5 kjs, virkkaa 4 ks ja jatka 4 ks toiselle puolelle, 8 ks renkaana. Näin valmistui kintaan kärki. Lisää 3. krs:lla 1 s, virkkaa seur. krs:lla toiseen laitaan 6 kjs (=peukalo) ja virkkaa kerros ks loppuun, jatka kiinteitä silmukoita vielä 4 krs, katkaise lanka. Virkkaa toinen käsi.

 Pää: Luo 17 kjs renkaaksi, 17 ks, 17 ks, lisää seur. krs:lla tasavälein 3x1 ks, virkkaa 3 krs ks, kun työssä on 6 krs kavenna joka 5. s kunnes jäljellä 12 s, täytä, kavenna joka 2. s. Katkaise lanka. Virkkaa kasvot toisella värillä 1-kertaisella langalla ja koukulla nro 3. Luo 10 kjs, 3 kjs + 7 p, 3 kjs + 8 p, 3 kjs + 9 p, 3 kjs + 8 p, 3 kjs + 7 p, katkaise lanka. Virkkaa reunan ympäri kiinteitä silmukoita, katkaise lanka ja kiinnitä kasvot päähän.

Lippa: 1-kertaisella valkoisella langalla ja koukulla nro 3. Luo 9 kjs, 7 ks, 6 ks, 5 ks, 4 ks ja päätä lanka. Ompele kiinni kasvojen yläpuolelle.

Hupparin etutasku: 1-kertaisella valkoisella langalla ja koukulla nro 3. Luo 17 kjs, 3 kjs + 16 p, 3 kjs + 16 p, 4 ps + 3 kjs +7 p. Katkaise lanka ja ompele kiinni vartaloon. 

Kiinnitä osat paikoilleen ja lisää silmät ja suu sopivanvärisillä ompelukonelangoilla.

 

 

 

 

Munamies lähtee Putous-teeman juhliin ja päätyy lahjaksi Ystävälle! Heippa!

Pääsi Ystävän syliin: