Viikonloppu reissussa. Kummityttö juhlii 10 v. synttäreitään. Vuosi sitten kutsuin hänet kylään ja hänen yllätykseksi viimeistelimme yhdessä keppihevosen. Kaikki materiaali löytyi omasta pikkupömpelistäni, joka notkuu kankaita ja pursuaa kaikenlaista tarpeellista, kuten nappeja, helmiä, langan pätkää... Tälle hepalle tuli turkki lyhennetyn pellavahameen helmasta, harja vanhasta jouluessusta ja hepan keppi hiotusta jääkiekkomailasta. 

 

 

Kuvassa ei tietenkään näy niitä tarkkaan tytön ohjeiden mukaan tehtyjä suitsia, jotka väsättiin kanttinauhasta ja ohuesta vanhan käsilaukun hihnasta.

 

Heppa sai nappisilmän, korun korvaansa ja otsalle punertavaa harjaa. Muistan hyvin, kun heppa alkoi valmistua, teki mieli toteuttaa uusia ja uusia inspiraatioita, joilla heppaan sai haluttua näköä. Tekisi mieli sanoa, että on tekijänsä näköinen.

Tiedän hepan nimen, koska kyselin silloin tällöin hepan kuulumisia viime kesänä. Oli päässyt pihalaitumelle ja saanut hyvän hoidon. Luulenpa, että odottelee innolla kevättä, niin heppa kuin ratsastajakin.